به گزارش خبرنگار اعزامی ایکنا به تبریز، دومین روز جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور روز خاطرهها بود، خاطرههایی که طعم تلخ دلتنگی میداد، همان دلتنگیای که همیشه همراه آدم بوده است. اگر گاهی سراغمان نمیآید به معنای نبودش نیست، آن لحظات حتماً در گوشهای کِز کرده و منتظر است تا از لابه لای کلمات یک شعر بالا بیاید و احساسمان را چنگ بزند ... یا در قامت پیکسلهای یک عکس رخ خود را نمایان کند.
در روز پایانی سی و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور همه انگار دنبال زنده کردن خاطرات بودند. از خاطرات دو شهید فاجعه منا که با دیدن یک متسابق زنده شد تا خاطرهبازی عکاسی که دل به دریا زد و از داوران خواست برایشان اذان بخواند.
آخرین روز رقابتهای جشنواره ملی قرآن دانشجویان با حضور اعضای مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها بر مزار شهید آیتالله سیدمحمدعلی آلهاشم و گلزار شهدای تبریز آغاز شد.
در ادامه شاهد برگزاری مسابقات در دو بخش بانوان و آقایان در سالنهای مجزا بودیم. در این روز و در بخش آقایان در نوبت صبح رقابتها در سه رشته حفظ 20 جزء، حفظ کل و تواشیح در سه سالن مجزا و در نوبت صبحِ بخش بانوان نیز مسابقات رشتههای دعاخوانی و حفظ 20 جزء در دو سالن مجزا برگزار شد.
در نوبت بعدازظهر در بخش آقایان متسابقان رشتههای حفظ کل قرآن و اذان به رقابت با یکدیگر پرداختند و در بخش بانوان هم شاهد برگزاری مسابقات در دو رشته مداحی و حفظ کل قرآن بودیم.
یکی از نکات جالب مسابقات رشته اذان، اجرای یکی از عکاسان خبری حاضر در سالن مسابقات بود. مهرورز احمدی، عکاس خبری یکی از رسانههای استان آذربایجان شرقی که برای پوشش خبری مسابقات آمده بود در پایان رقابت 17 شرکتکننده رشته اذان از هیئت داوران خواست تا او نیز به یاد 10 سال قبل که رتبه نخست اذان دانشآموزی استان را به دست آورده بود، خود را در محضر داوران بینالمللی مورد محک قرار دهد و این کار با استقبال هیئت داوران همراه شد تا صدای اذان سراسر شور و احساس این عکاس را بشنویم.
در این روز شاهد برگزاری مسابقات در رشته مدیحهسرایی و همخوانی قرآن که بیشتر با عنوان تواشیح شناخته میشود، بودیم. اعضای گروهها که از شب گذشته به تدریج وارد شهر تبریز شده بودند، با ورود خود حال و هوای خاصی به محل اسکان متسابقان دادند، آنها که محل تمرین خاصی برای آخرین تمرینات خود نداشتند، هر کدام در اتاق خود مشغول تمرین بودند و صدای الحان و نغمات دینی بود که از طبقات به گوش میرسید، فضایی دلچسب که یکی از شبهای تاریخی هتل گسترش را رقم زد. هتلی که از این شبها کم نداشته و در ادامه این گزارش به یکی از آنها اشاره خواهد شد.
در این دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان شش گروه تواشیح حضور داشتند، اما در زمان برگزاری مسابقات یکی از گروهها غایب بود، چرا که در این دوره تعدادی از متسابقان موفق نشدند خود را به محل برگزاری مسابقات برسانند و به نظر میرسد حاصل سهلانگاری دانشگاههای محل تحصیلشان بوده باشد. خبرنگار ایکنا در تلاش است در روزهای آینده طی گزارشی به این موضوع بپردازد.
یکی دیگر از اتفاقات این روز حضور حجتالاسلام محمدمهدی رجبی، حافظ کل قرآن کریم و نفر اول مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در رشته تواشیح بود. او که در حال تحصیل در دانشگاه فردوسی مشهد است، بعد از 10 سال که رتبه اول مسابقات سراسری و بینالمللی ایران را به دست آورد، بار دیگر در مسابقات حضور یافته است. نکته جالبتر اینکه 10 سال قبل و در زمستان 1393 مسابقات سراسری قرآن به میزبانی تبریز برگزار شد و هتل گسترش هم میزبان متسابقان بود.
مگر میشود از مسابقات سراسری قرآن در سال 93 تبریز و هتل گسترش حرف به میان بیاید و یادی از دو شهید فاجعه منا نشود. سال 93 همان سالی است که حسن دانش و محسن حاجیحسنیکارگر، از شهدای فاجعه منا هم در مسابقات سراسری قرآن حضور داشتند و کیست که تلاوتهای ماندگار آنها را در لابی این هتل فراموش کرده باشد. دو قاری شهیدی که با دریافت رتبههای اول و دوم رشته قرائت تحقیق در آن سال تقدیرشان به شکلی متفاوتتر از دیگر قاریان و حافظان رقم خورد.
با پایان یافتن مسابقات در دومین روز جشنواره، رقابتهای بخش آوایی پایان یافت و نفرات برتر نیز مشخص شدند که در مراسم اختتامیه معرفی و تجلیل میشوند. در مراسم اختتامیه هم از حدود 170 برگزیده بخشهای ادبی، هنری، پژوهشی، معارفی، فناوری، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه، ایدهشو و بخش آوایی در دو گروه بانوان و آقایان تجلیل خواهد شد.
در این روز همچنین جلسه مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیتهای قرآنی دانشگاهها برگزار شد و در آن در مورد کیفیت برگزاری مراسم اختتامیه و نحوه تجلیل از برگزیدگان و سایر جزئیات مسابقات و مراسم اختتامیه بحث و تبادل نظر شد.
پایان بخش برنامههای این شب برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور شرکتکنندگان در سیوهشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور بود، این مراسم با اجرای عباس سلیمی، رئیس هیئت داوران جشنواره و با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدتقی آلهاشم، پدر شهید آلهاشم و در آستان مقدس امامزاده سیدحمزه(ع) برگزار شد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
واگذاری نوشتن پایان نامه و مقاله به دیگران
نشانههای ظهور حضرت مهدی(عج) در آیات قرآن
اعمال شب نیمه شعبان
جریان واداده با یک پِخ آمریکا 10 آبادی فرار میکنند
میلاد بزرگ در ماه شعبان
روز مبعث
روحانیون و مردم معترض نسبت به مقاله موهن روزنامه اطلاعات
لحظه ولادت امام علی (ع)13 رجب
اعتکاف
علل زنده بودن مقاومت به مثابه مکتب فکری و سبک زندگی
[عناوین آرشیوشده]