چون خرد کمال گیرد ، گفتار نقصان پذیرد . [نهج البلاغه]
 
شنبه 03 بهمن 27 , ساعت 9:53 صبح

استاد حوزه علمیه با اشاره به آیاتی از قرآن کریم که به نشانه‌های ظهور مهدی موعود(عج) اشاره دارند، گفت: بقیة‌الله(عج) یکی از القاب امام زمان(عج) است و خداوند متعال در آیه 86 سوره هود، وجود ایشان را بهترین نعمت برای مؤمنان می‌دانند.

کدکنیدر میان صفحات نورانی قرآن کریم، آیاتی نهفته‌اند که بسان چراغ‌هایی فروزان، راه حقیقت را برای جویندگان روشن می‌سازند. یکی از اسرارآمیزترین و امیدبخش‌ترین موضوعاتی که در کلام وحی به آن اشاره شده، وعده‌ الهی درباره‌ آینده‌ای است که در آن، زمین از ظلم و ستم پاک خواهد شد و عدالت در سراسر گیتی گسترده خواهد گشت.

خداوند متعال در آیه‌ 105 سوره‌ انبیاء بشارتی می‌دهد که دل‌های مشتاقان را به امید زنده می‌دارد: «وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ؛ و در حقیقت در زبور پس از تورات نوشتیم که زمین را بندگان شایسته ما به ارث خواهند برد». این وعده‌ الهی، امید به ظهور منجی‌ را در دل‌های مؤمنان زنده نگه داشته است؛ کسی که با پرچم عدالت، زمین را از تاریکی و بیداد رهایی خواهد بخشید. 
 
اعتقاد به ظهور موعود و تحقق عدالت جهانی، نه تنها یک باور شیعی، بلکه یک اصل ریشه‌دار در ادیان الهی است. در تمامی ادیان ابراهیمی، سخن از نجات‌بخشی که در پایان روزگار خواهد آمد و زمین را از ظلم و جور پاک خواهد ساخت، به میان آمده است. این باور، همچون مشعلی فروزان در دل انسان‌های حقیقت‌جو می‌درخشد و امید را در جان‌ها زنده نگاه می‌دارد. موعودگرایی، تنها یک اعتقاد صرف نیست، بلکه نیرویی محرک در زندگی فردی و اجتماعی بشر است. این باور، انسان‌ها را به اصلاح خود و جامعه فرامی‌خواند، چراکه انتظارِ ظهور، همراه با آمادگی و تلاش برای زمینه‌سازی آن است. امام علی(ع) نیز در نهج‌البلاغه فرموده‌اند: «هر کس منتظر چیزی باشد، خود را برای آن آماده می‌کند».
 

ایکنا به انگیزه میلاد با سعادت حضرت مهدی موعود(عج) در رابطه با مقوله نشانه‌های ظهور حضرت حجت(عج) در قرآن کریم به گفت‌وگو با حجت‌الاسلام والمسلمین محمد فاضلی کدکنی، استاد حوزه علمیه و از پژوهشگران نامی حوزه دین پرداخته است. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانیم و می‌بینیم.

ایکنا ـ در آغاز سخن لطفا در مورد مفهوم و جایگاه موعود و منجی در آخرالزمان کمی توضیح دهید. 

در جهان بشریت و دنیای انسانیت، دو نفر از راهنمایان الهی و آسمانی به عنوان موعود جهان نامیده شده‌اند که قبل از ولادت ایشان، جهان بشریت به وسیله انبیای اولوالعزم(ع) و از طریق وحی از ظهور ایشان در عالم باخبر شدند. اولین موعود جهانی، وجود مبارک پیغمبر اکرم(ص) و موعود دوم نیز فرزند و یادگار بزرگوار ایشان حضرت مهدی(عج) هستند. انبیای گذشته که برای ارشاد و هدایت خلق آمده‌اند، به مرور زمینه را در رابطه با ظهور پیامبر خاتم(ص) و مهدی موعود(عج) آماده کرده و هر کدام مأموریت خود را در این زمینه ابلاغ کرده‌‌اند و این بشارت را به عنوان یک وعده مبارک الهی در رابطه با آینده و سرنوشت جهان بشریت به پیروان خود داده‌اند.

برای مثال این وعده الهی در کتاب آسمانی حضرت عیسی بن‌مریم(ع) یعنی انجیل نیز آمده است. در این کتاب آسمانی از قول حضرت عیسی(ع) این‌گونه بیان شده است که بعد از من آخرین فرستاده و پیامبر الهی ظهور خواهد کرد که او پیغمبر آخرالزمان بوده و تمام احکام الهی در آن زمان و با همه خصایص خود از سوی ایشان به مردم ابلاغ خواهد شد. قرآن مجید نیز به این بشارت حضرت عیسی(ع) اشاره کرده و می‌فرماید: «وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ یَأْتِی مِنْ بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَدُ؛ به فرستاده‏‌اى که پس از من مى‌‏آید و نام او احمد است بشارتگرم». پیامبر اکرم(ص) طبق بشارت کتب آسمانی و انبیای گذشته، به رسالت مبعوث شدند و دین کامل را به جهان بشریت عرضه داشتند. هر پیامبری برای اثبات نبوت و ارتباط خود با ذات اقدس احدیت باید سند معتبری ارائه دهد تا مشخص شود که مأموریت او از سوی خداوند است؛ لذا این سند محکم باید از سوی پیامبران ارائه شود تا مردم در گفته‌ها و هدایت‌های ایشان دچار تردید نشوند. مردم باید بدانند آنچه پیامبر می‌گوید، کلام حق و وحی بوده و مأموریت او از سوی ذات اقدس احدیت است تا در راه او جان و مال و زندگی خود را عرضه و فدا کرده و از او اطاعت محض داشته باشند. 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ